Grasmaaien doet u niet zelf, dat doen wij!

Soorten gras

Er zijn veel verschillende grassoorten. Indien u hiervan nog niet op de hoogte bent, zult u wellicht denken: 'Gras is toch gewoon gras?' Niets is minder waar.

Hoveniers, tuinmannen en grasliefhebbers zullen moeiteloos de verschillende soorten gras voor u op kunnen noemen. Voor u is het ook belangrijk om te weten welke soorten gras er bestaan. Er zijn 6 soorten gras te onderscheiden.

Engels Raaigras

De Latijnse naam is Lolium perenne. Deze soort wordt vaak gebruikt voor sportvelden en gemeentelijke grasvelden. De belangrijkste eigenschappen van Engels raaigras is dat dit soort gras onbehaard en glanzend is, de stengel aan de basis vaak rood is en zeer goed weerstand geeft aan betreding. Daarnaast vormt Engels Raaigras een dichte zode en groeit het zeer snel. Wanneer het gras jong is zijn de bladeren gevouwen, maar als ze ouder wordt vaak ook gerold.

Veldbeemdgras

Veldbeemgras wordt in het Latijn Poa Pratensis genoemd. Veldbeemgras is het soort gras dat veelal bij het inzaaien van gazons en sportvelden wordt toegepast. Veldbeemgras wordt gekenmerkt doordat een V-profiel is te identificeren. Bovendien heeft Veldbeemgras eigenschappen als een langzame ontwikkeling, 2 lijnen naast de nerf, droogtebestendig en goed bestand tegen winterse omstandigheden.
Daarnaast kan Veldbeemgras goed tegen druk en is het eenvoudig te maaien.

Roodzwenkgras

Roodzwenkgras, Festuca Rubra, is een grasssoort dat veel wordt aangewend bij de aanleg van gazons. Indien Roodzwenkgras op kleigrond wordt gebruikt kan het Struisgras terugdringen. Roodzwenkgras wordt gekenmerkt door een dichte zode, de bladeren zijn gerold, kent een dunne ondergrondse uitloper en zijn goed weerbaar tegen de zon en kan makkelijk gemaaid worden.
Met zijn stevige uitlopers wordt het dikwijls ingezet voor bermen.

Hardzwenkgras

Hardzwenkgras wordt in het Latijn Festuca Ovina genoemd. Dit is eigenlijk de botanische naam van deze grassoort. Hardzwenkgras komt niet veel meer voor in Nederland.

De eigenschappen van Hardzwenkgras bestaan uit een open zode en het profiel van de bladeren is een priem met diepe nerven.
Hardzwenkgras kan bovendien erg goed tegen droogte en is niet erg vatbaar voor de bekende grasziekten als rooddraad.

Struisgras

Struisgras wordt in het Latijn Agrostis Tenuis genoemd. Struisgras is een veel voorkomende gras soort. Struisgras komt voor in weilanden, bossen, in de berm en op vele heidegebieden en veengronden. Voor gazons is Struisgras een zeer populaire grassoort, omdat het onder meer goed resistent tegen droogte is. Struisgras vormt een dichte zode, herstelt zich snel, de nerven zijn duidelijk aanwezig en kan goed tegen kort maaien van het gras. Struisgras is de belangrijkste grassoort voor golfgreens.

Rietzwenkgras

Rietzwenkgras wordt in het Latijn Festuca Arundinacea genoemd. Rietzwenkgras is de langste van de grassoorten en kan wel tot 2 meter lang worden. Rietzwenkgras heeft een goede weerstand en kan zowel goed tegen vocht als tegen droogte. Rietzwenkgras heeft sterk afgeronde ribben, maar heeft juist losse zoden met beperkte horizontale uitlopers. De wortels van het Rietzwenkgras zitten diep in de grond geworteld waardoor het een sterke grassoort is. Rietzwenkgras is niet erg geschikt voor gebruik in een gazon.

De voordelen van Grasmaaien.nl

  • ›  Snel & Voordelig
  • ›  Kost u geen tijd of moeite
  • ›  Geen onderhoud & opslag van uw eigen machine
  • ›  Geen groen rest afval
  • ›  Een prachtige grasmat
  • ›  Ook tijdens uw vakantie het gras gemaaid
  • ›  Een heldere prijsstelling
  • ›  Eenvoudig via internet een afspraak maken
  • ›  Binnen 24 uur na afspraak is uw gras gemaaid

Ons werkgebied bevat o.a.

Gooi en Vechtstreek, Hilversum, Laren, Blaricum, Naarden, Bussum, Huizen, Almere, Amersfoort, Utrecht, Zeist, Bilthoven, Amsterdam, Apeldoorn, Deventer, Zwolle, Kampen, Lelystad, Harderwijk, Arnhem en natuurlijk alle plaatsen en dorpen in een cirkel binnen 20km om de vermelde plaatsnamen.

Woont u buiten ons werkgebied? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Grasmaaien.nl

J. van Schoonhoven
Drachterweg 5
8161 NZ Epe

T: 057 861 774
M: 06 2504 7877
E: info@grasmaaien.nl

K.v.K. 66430275